Vierailu Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n työmaalla

Saimme mahtavan tilaisuuden päästä käymään Napapiirin Energia ja Vesi -työmaalla. Tapasimme Tero Poikajärven, joka vei meidät Lapinkävijäntiellä sijaitsevalle työmaalle. Tiedustelimme häneltä työtehtävistä, työntekijöistä ja ylipäätään rakennustyömaa-työstä.

Poikajärvi kertoo, että hänen normaaliin työpäivään kuuluu kierteleminen eri työmailla. Hän valvoo miten työ toteutetaan, ja että työturvallisuus on kunnossa. Poikajärvi kertoo, että hänen työpäiviinsä kuuluu myös rakennusurakoihin eli esimerkiksi kokouksiin osallistuminen.

Vaaratilanteita työmailla käy nykyisin melko vähän, sanoo Poikajärvi. Hänen mukaansa hyvä urakoitsija osaa tehtävänsä ja hoitaa turvallisuuden valvomisen perusteellisesti. Hän lisää, että työmaat yritetään järjestää ja suunnitella niin, että ohikulkijoilla on vaivattomat kulkuyhteydet eikä heille aiheutuisi vaaraa. Tämän takia myös huolellinen suunnittelu on työssä keskeistä.

Työtehtävästä riippuen, Poikajärven mukaan rakennustyömaa-työntekijältä vaaditaan ammattitason koulutusta, kuten esimerkiksi kaivinkoneenkuljettajan koulutusta. Kokemukset insinöörin hommista ja rakennustyöstä ovat tietenkin myös arvostettuja.

Poikajärven mukaan hyvä työntekijä tekee työnsä ahkerasti sekä on täsmällinen ja luotettava.

Terkuin,

Jannina & Ronja