INFO

Pikaduuni – kesätyökampanja

Eezy Pikaduuni -kampanja työllistää nuoria kesätyöjaksoihin yrityksille, yhdistyksille, yksityisille henkilöille sekä perheille ympäri Suomen. Kampanjan tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä tarjoamalla heille kahden viikon työjaksoja kesän aikana sekä tarjoamalla nuorille toimintamme ja kanaviemme kautta kattavaa työelämävalmennusta. Isossa kuvassa haluamme olla edistämässä kansalaisten työuria. (Eezy Pikaduuni tunnettiin aiemmin Sijaishaltijan Kesäduunina)

Työllistäminen tapahtuu yhteistyössä paikallisten yritysten, yhteisöjen sekä yksityisten tahojen kanssa; tähän toimintaideaan perustuukin sloganimme ”Työllistetään nuoret yhdessä!” Kampanjan kautta on mahdollista työllistää paikallinen nuori helposti esimeriksi yritykseen, omaan perheeseen, yhdistykseen tai taloyhtiöön. Pikaduuni hoitaa työllistäjän puolesta yhtä laskua vastaan kaikki työnantajan velvollisuudet ja näin osaltaan pyrkii madaltamaan työllistämiseen liittyvää mahdollista kynnystä. Tällä toimintamallilla olemme löytäneet/luoneet tuhansia työpaikkoja viime vuosien aikana!

Kuinka pystyt lähtemään mukaan työllistäjäksi?

Työllistäjäksi mukaan lähteminen on helppoa ja edullista alkaen 5€/h sekä ennen kaikkea tärkeää yhteiskunnallista vaikuttamista ja hyvän tekemistä! Osallistumaan pääset näppärästi täyttämällä hakemuksen osoitteessa https://pikaduuni.fi/ilmoita-kesaduuni/. Jos itsellä ei ole tarjota töitä, mukaan voi lähteä myös sponsorina. Tietoa eri paikkakuntien hinnoittelusta löydät sivulta https://pikaduuni.fi/ ja klikkaamalla sieltä oman paikkakuntasi sivua.

Meidän tarinamme

Mistä tällainen idea?

Idea nuorten työllistämisen lisäämiseksi lähti vuonna 2015 Lapin sydämestä Rovaniemeltä Heidi Alarieston toimesta kun Heidi huomasi satojen kesätyöseteleiden jäävän käyttämättä ja nuorten potentiaalin valuvan aivan hukkaan. Näin sai alkunsa Kesäduuni15 -kampanja, joka onnistui työllistämään jo ensimmäisenä vuotenaan jopa 225 nuorta Rovaniemellä. Kampanja ylitti kaikkien odotukset, ja jo seuraavana vuonna sitä lähdettiin laajentamaan Ouluun, Sodankylään sekä pääkaupunkiseudulle ja nuoria työllistettiin yhteensä 600.

Kampanjan sydänasia

Kampanjan sydänasiana on saada työllistettyä kaikki halukkaat nuoret kesätöihin ja näin mahdollistaa nuorille matalan kynnyksen ensiaskel kohti työelämää. Kampanjassa otetaan huomioon hakijoiden kokemattomuus työelämässä antamalla heille työelämävalmennusta sekä tukemalla heitä koko työjakson ajan. Tasa-arvoisuus on yksi perusarvoistamme. Työhaastattelussa kuuntelemme nuorten omia toiveita sekä vahvuuksia, jotta työpaikka vastaisi nuoren kykyjä mahdollisimman hyvin.

Vuonna 2017 kampanjamme laajentui jälleen ja uusina paikkakuntina tulivat mukaan Kemi, Järvenpää sekä Lohja ja työllistettyjen nuorten lukumäärä kasvoi yli 800:n. Kampanja koki läpimurron vuonna 2018, kun 1000 työllistetyn nuoren raja meni rikki kampanjan laajentuessa Tampereelle, Kouvolaan ja Lahteen.

Työllistetään paikkakunnan nuoret yhdessä!

Kampanjamme toimii tärkeässä yhteistyössä paikallisten kaupunkien kanssa ja yhteisenä tavoitteena toimii paikallisten nuorien kesätyöllistämisen kasvattaminen. Nuorten työllistämisen kasvattamisen mahdolliseksi tekevät siis yhteistyömme kaupunkien, yritysten, yhdistysten sekä yksityisten henkilöiden kanssa. Jokainen uusi yhteistyökumppani on merkityksellinen oli se sitten yritys, yhdistys tai yksityinen taho. Sillä kaikki, jotka mukaan lähtevät, mahdollistavat aina yhden/useamman uuden nuoren työllistämisen kesäksi. Työllistäminen on tehty vaivattomuuden lisäksi edulliseksi alkaen n. 5€/tunti.

Kuinka hakea töitä kampanjan kautta?

Tämäkin tapahtuu erittäin näppärästi osoitteessa https://pikaduuni.fi/. Valitset sivuilta vain oman paikkakuntasi alasivun, tsekkaat sieltä vielä että kuulut kampanjan kohderyhmään ja kun tämä on tehty, hae duunia lomakkeen kautta! Eezy Pikaduuni-kesätyökampanjan kohderyhmänä ovat pääsääntöisesti alaikäiset nuoret, joten jos olet jo täysi-ikäinen, voit täyttää avoimen työhakemuksen osoitteessa https://www.vmp.fi/. Tsemppiä työnhakuun!

Tiimi kampanjan takana

Eezy Uran Pikaduuni -kampanja käynnistyy tänä kesänä viidettä kertaa. Tähän mennessä Pikaduunilaiset ovat saaneet työllistettyä lähes 3500 nuorta ja tänä kesänä on tarkoitus yltää yhtä hyviin työllistämisen lukemiin kuin aiempina vuosina. Ketkä kaiken takana ovat? Saammeko esitellä: Pikaduuni -kampanjan takana oleva tiimi! 

Eveliina Torro 

Eveliina Torro, Rovaniemen kesätyökoordinaattori

Rovaniemen projektikoordinaattorina toimii Eveliina Torro. Eveliina on kotoisin Oulusta, mutta muutti pari vuotta sitten Rovaniemelle opiskelemaan Lapin yliopistoon politiikkatieteitä ja sosiologiaa. Opiskelun ja Pikaduuni-projektin ohella Eveliina viettää aikaansa harrastaen eri liikuntalajeja ja ulkoillen, tietenkään sarjojen katselua ja ystäviä unohtamatta. Ensi kosketuksen Pikaduuni-projektiin Eveliina sai kaksi vuotta sitten Oulussa toimiessaan hetken aikaa HR-assistenttina, josta kipinä rekrytointialaa kohtaan saikin alkunsa. ”Ensimmäisen työpaikan hakeminen on monelle jännittävä – jopa pelottavakin – hetki elämässä. Onkin mahtavaa olla mukana auttamassa nuoria työelämänsä alkutaipaleella ja saamaan positiivisia kokemuksia työelämästä, sillä näillä hetkillä on suuri merkitys nuoren tulevaisuuden kannalta.”

Jonna Saarinen

Jonna Saarinen, projektipäällikkö

Alunperin lapista Rovaniemeltä kotoisin oleva energinen ja aikaansaava Jonna Saarinen toimii kampanjan projektipäällikkönä. Jonna on ollut kampanjassa mukana jo neljä vuotta, ja tunteekin kampanjan kuin omat taskunsa. ”Jokainen kaupunki missä toimimme on erilainen, ja jokaisessa niistä löytyy aivan huikeita nuoria joita on ilo työllistää. Kesän jälkeen kuullut menestystarinat hyvistä työntekijöistä lämmittävät sydäntäni joka kerta ja tiedän, että työllämme on ollut suurta merkitystä.” Jonnalle nuorten työllistäminen on lähellä sydäntä. Hän itse aloitti kesätyöt 14-vuotiaana rakennustyömaalla seinälautojen maalauksessa, ja seuraavana kesänä hän toimi rautakaupassa 2 viikkoa kesäharjoittelussa. ”Tiedän kuinka hankalaa töitä on löytää nuorena. Minunkin ensimmäiset kesätyöpaikat tulivat suhteiden kautta, mitä suurimalla osalla nuorista ei ole. Siksi kampanjallamme onkin tärkeä tehtävä, löytää töitä niille jotka eivät niitä muuten saisi.” Tällä hetkellä Jonna vetää kampanjaa Tampereelta käsin sillä hän opiskelee kauppatieteitä työnsä ohella. Vapaa-ajallaan Jonna pelaa tennistä, harrastaa tanssia sekä käy luonnossa. Kampanjan onnistuminen on avainasemassa Jonnalle tänäkin vuonna. ”Mitä enemmän työpaikkoja saamme, sitä enemmän saamme työllistettyä nuoria, jotka kaipaavat itselleen tekemistä sekä positiivisia kokemuksia tänä hankalana aikana.”

Henkilörekisteri

Henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset rekisteri- ja tietosuojaselosteet löydät täältä:

Työnantaja-asiakkaiden tietosuojaseloste

Työntekijöiden tietosuojaseloste

Kesätyökampanjan vakuuttaminen ja työehdot

Pikaduuni hankkii työntekijöille tarvittavat vakuutukset. Työntekijöillä on lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka vastaa Tapaturmavakuutuslaitosten liiton mukaisen ammattiluokituksen mukaista ammattia.

Työntekijöillä on myös vastuu-vakuutus. Työntekijä voi työskennella ohjatusti tai itsenäisesti. Jos työskentely on itsenäistä (=ei ohjattua), vastuuvakuutus vastaa tehtävän työn toimialaa. VMP Ura Oy voi pyynnöstä toimittaa vastuuvakuutustodistuksen asiakkaalle.

Pikaduuni sopii asiakkaan kanssa työtehtävien perusteella työhön perehdyttämisestä. Perehdyttämisessä selvitetään, miten laitteita ja työvalineita käytetään ja minkälaisia suojavarustuksia on käytettävä. Asiakas vastaa tarvittavien suojavarustusten hankkimisista tai siitä sovitaan erikseen. Nuorella on oikeus kieltäytyä vaarallisesta työstä. Koska työntekijät ovat alle 18-vuotiaita, kiinnitämme erityishuomiota siihen, minkälaista työtä nuorelle voi teettää.

Nuoret eivät tee seuraavia erityisen haitallisia työtehtäviä:
– Työt, jotka edellyttävät kohtuutonta rasitusta tai huomattavaa vastuuta omasta tai toisten turvallisuudesta tai huomattavaa taloudellista vastuuta.
– Yksintyöskentely, jos työhön liittyy ilmeinen tapaturman tai väkivallan vaara.
– Työ, jossa altistutaan haitallisesti myrkyllisille aineille tai haitalliselle säteilylle.

Vaivaton palkanmaksu

Palvelumme kautta korvauksen maksu onnistuu helposti ilman paperitöitä, ja palkka on työntekijän tilillä tuota pikaa. Pikaduunarille maksetaan tehtävästä TES:sin mukainen palkka.