Kategoria: Blogi

Mutkattomasti töihin VMP Pikaduunin kautta?

Pikaduunin tehtävä on järjestää nuorille lyhytjaksoisia kesätyöpaikkoja. Työnhaku VMP Pikaduuni -kampanjan kautta on helppoa ja mutkatonta.

Hakuprosessi

Työnhaku aloitetaan netissä osoittessa www.pikaduuni.fi, josta löytää täytettävän lomakkeen, jonka jälkeen saa kutsun haastatteluun. Haastatteluaikoja on reilusti tarjolla, mikä helpottaa huomattavasti oman aikataulujen järjestelyä. Haastattelun jälkeen nuorelle tulee tarjouksia erilaisista kesätöistä. Tarjouksia laatiessa työnantaja on ottanut huomioon nuoren omat toiveet, mielenkiinnonkohteet ja esimerkiksi kulkumahdollisuudet. Kun mieluinen työpaikka löytyy, pyydetään nuorta kirjoittamaan työsopimus.

Omat kokemukset

Pikaduuni on vaivaton ja mahtava tapa ottaa ensiaskel työelämään ja saada ensimmäisiä työkokemuksia. Meidän mielestämme Pikaduunin kautta oli erityisen helppo hakea töitä. Ohjeet ovat aina selkeät, ja tukea saa riittävästi omien tarpeiden mukaan. Myös henkilökunta on ystävällistä porukkaa, jota on helppo lähestyä ongelmia kohdatessa. Suosittelemme ehdottomasti Pikaduunia kaikille, sekä työnhakijoille, että työnantajille!

Terkuin,

Jannina & Ronja

Leikkipuistotoiminta Angry Birds -puistossa

Pääsimme myös haastattelemaan Angry Birds -puiston kerho-ohjaajia. Haastattelimme 17-vuotiasta Ida-Lotta Veijasta ja 16-vuotiasta Otso Hintikkaa.

Ida-Lotta ja Otso kertovat, että heidän tehtävänään on keksiä aktiviteetteja ja leikkejä lapsille, sekä yrittää rohkaista heitä mukaan heidän toimintaan. Otso sanoo myös, että he katsovat lasten perään ja että työ on melko yksinkertaista.

Ida-Lotta sanoo, että tämä on hänen ensimmäinen kesätyö, vaikkakin muuta työkokemusta löytyy. Otso kertoo, että tämä ei ole hänen ensimmäinen kesätyö. Hän on ollut aikaisemmin samankaltaisessa kesätyössä Vennivaaran puistossa.

Molemmat kertovat, että työ on mielekästä. Ida-Lotta kertoo pitävänsä lapsien kanssa touhuamisesta ja työ on senkin puolesta mukavaa, että saa olla ulkona ja liikkua. Otso lisää, että työ on vapaata ja rentoa.

Ida-Lotan mielestä haastavinta on osallistujien niukkuus. Otso toteaa, että siksi juuri onkin parasta, kun onnistuu saamaan porukkaa mukaan toimintaan. Parasta Ida-Lotasta on se, että näkee lasten tykkäävän leikeistä.

Kysyimme myös muutamia kysymyksiä liittyen työnhakuprosessiin ja ylipäätään Pikaduunista. Seuraavaksi kuulette mitä sanottavaa nuorilla oli tästä!

Molemmat kerho-ohjaajat ovat samaa mieltä siitä, että töitä oli helppo saada Pikaduunin kautta. Ida-Lotta sanookin, että Pikaduunin toiminta on selkeästi nuoria kannustavaa! Ida-Lotta ja Otso jatkavat samalla linjalla myös sen kanssa, että heidän toiveensa töiden suhteen otettiin hyvin huomioon, sillä työhaastattelussa tiedusteltiin esimerkiksi kiinnostuksen kohteita sekä tulevaisuuden suunnitelmia, ja sai itse vaikuttaa siihen, millaista työtä mielellään tekisi.

– Suosittelisimme Pikaduunia muillekin, sillä kesätyösetelillä on suhteellisen helppo hakea töitä, ja Pikaduunin tarjoamat kesätyöt eivät ole liian raskaita nuorille työntekijöille, kertoo Ida-Lotta ja Otso.

 

Terkuin,

Jannina & Ronja

Kerhonohjaus Pöykkölän Elohuoneen leikkipuistossa

Napapiirin Energia ja Vesi Oy toimii tänäkin kesänä Rovaniemen leikkipuistoissa järjestettävien leikkikerhojen sponsorinsa. Järjestämme avointa ja maksutonta leikkikerhotoimintaa Angry Birds-puistossa sekä Pöykkölän Elohuoneen leikkipuistossa 3.6.-12.7. Kerhojen ohjaajina toimivat 16-17-vuotiaat nuoret. Iso kiitos Napapiirin Energia ja Vesi Oy:lle leikkikerhotoiminnan mahdollistamisesta tänäkin kesänä!

Kävimme Pöykkölän Elohuoneen leikkipuistossa kyselemässä leikkipuisto-ohjaajilta heidän toiminnastaan.

Videolla Maija Määttä ja Mikael Hallikainen kertovat heidän kokemuksistaan kerhonohjaajina ja myös hieman millaista oli hakea töitä Pikaduunin kautta.

Mikael ja Maija kertovat, että heidän työtehtäviinsä kuuluu lasten leikittäminen sekä seuran pitäminen heille. Tämä kerhonohjaus on molemmille heidän ensimmäinen kesätyönsä.

Mikaelin mielestä työ on mukavaa, sillä saa olla ulkona ja tekeminen on melko vapaata. Maija huomauttaa, että työ on välillä haastavaa, sillä lasten ikähaarukka on melko suuri, ja nuorimmille voi olla välillä haastavampaa keksiä leikkejä, joiden säännöt ja idea olisi helppo ymmärtää. Parasta kummankin mielestä kuitenkin on kun saa touhuta lasten kanssa ja olla pihalla. Plussaa on myös se, että työ ole liian raskasta.

Mikael ja Maija ovat kummatkin sitä mieltä, että Pikaduunin kautta oli helppo saada töitä, ja että ohjeet työnhaussa olivat selkeät. Ei siis tarvinnut kertaakaan pohtia, mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Mikael totesi myös, että on oikein mielellään lasten seurassa ja viihtyy ulkona, minkä vuoksi hän on tyytyväinen, että sai työn missä kumpikin on mahdollista.

Mikael ja Maija ehdottomasti suosittelisi Pikaduunia muillekin, sillä kun on helppo saada töitä ongelmitta, kukapa siitä ei pitäisi!

Tuloillaan on vielä postaus Angry Birds -puistosta ja siinäkin on haastattelua luvassa, joten pysykäähän kuulolla!

Terkuin,

Jannina & Ronja

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n kausityöntekijät

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n sponsoroimina Pikaduunin kesätoimittajina saimme mahtavan tilaisuuden päästä haastattelemaan muutamaa kausityöntekijää Napapiirin Energia ja Vesi Oy:llä. Kysymykset koskevat lähinnä heidän työtään sekä omia tulevaisuuden suunnitelmia. Työntekijät jakavat myös pari vinkkiä nuorelle työnhakijalle!

NEVEn palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, vesihuolto, kaukolämmön tuotanto ja sen palvelut, infran palvelut, valokuituverkon rakentaminen ja palvelut sekä digitaaliset palvelut ja kiertotalouden tuotteet.

Haastatteluprosessi oli kokonaisuudessaan jännittävä kokea. Kaikki ei välttämättä toteudu aina suunnitelmien mukaisesti, mutta silloin täytyy hieman improvisoida ja parhaansa mukaan toimia miten tilanne edellyttää. Tästä ensimmäisestä hieman virallisemmasta haastattelusta oppi paljon, ja nyt tietää mihin kiinnittää huomiota enemmän ensi kerralla. Haastattelun vetäminen oli mukava kokemus!

Haastattelimme Anninaa, Juusoa, joka on juuri valmistunut lukiosta sekä Anni-Sofiaa, joka opiskelee Lapin koulutuskeskus REDUssa merkonomiksi.

Aikaisempi työkokemus sekä työtehtävät

Juusolta löytyy aikaisempaa työkokemusta Napapiirin Infralta, liikuntasalien kunnossapidosta hotelleilla sekä FC Santa Clausilta nappulaohjaajana. Anninan ja Anni-Sofian työkokemus koostuu paljolti erilaisista asiakaspalvelutöistä.

Aluksi työntekijät esittelivät työtehtävänsä. Annina kertoi, että hänen työnkuvaansa kuuluu asiakastietojen käsittely. Anni-Sofia puolestaan toimii laskenta-assistenttina ja tekee töitä toimittajien sekä asiakkaiden kanssa. Juuso kertoi olevansa viestintäassistentti, ja hänen työtehtäviinsä kuuluu materiaalien tuottaminen ja sosiaalisen median päivittely.

Kuinka työntekijät sitten päätyivät NEVElle?

Anni-Sofia kertoo ajautuneensa NEVElle sattumalta, sillä hän oli alunperin ajatellut hakea töitä tilitoimistosta ja haaveena hänellä oli kirjanpito. Annina ja Juuso päätyivät NEVElle avoimen hakemuksen kautta. He kannustavat muitakin työnhakijoita lähettämään avoimia hakemuksia rohkeasti yrityksille.

Työn haastavuudet ja mukavuudet

Anni-Sofia sanoo työn parhaita puolia olevan se, että työ on itsenäistä ja se, kun näkee miten omat työtehtävät ja niistä suoriutuminen vaikuttaa muihin. Haasteena Anni-Sofian mielestä voisi olla aikataulussa pysyminen. Työntekijät suosittelisivat NEVEä työnantaja sen mukavan ilmapiirin ja sympaattisten ihmisten vuoksi.

Juuso kokee itsellensä mielekkäimmäksi alaksi jonkin, missä pääsee osallistumaan itse aktiivisesti toimintaan. Juuso kuitenkin lisää, että kaikki alat ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia!

Työntekijöiden vinkit nuorille työnhakijoille

Anni-Sofia korottaa CV:n merkitystä. Hän kertoo, että ansioluetteloon tulisi panostaa, jotta työnhakijan erottaa joukosta. CV:ssä tietoa tulisi olla juuri sopiva määrä, ei liikaa, eikä liian vähän. Hän myös sanoo, että itsensä kouluttaminen on tärkeää, ja olemme tietysti täysin samaa mieltä! Hyvä koulutus on erinomainen pohja menestyksekkäälle tulevaisuudelle.

Juuson vinkki on sanavalmius. Se on merkittävää siinä mielessä, että pystyy kertomaan omista ajatuksistaan ja osallistumaan keskusteluun. Anni-Sofia on sitä mieltä, että etenkin nuorten ääni tulisi saada kuuluviin enemmän myös työelämässä. Annina lisää, että hyvän ensivaikutelman antaminen on kaiken A ja O.

Koska silmäänpistävä CV on arvokas, päätimme kokeilla Canva-nettisivulla olevia ansioluettelopohjia. Näillä takuulla erotut joukosta!

Terkuin,

Jannina & Ronja 

Mikä on VMP Pikaduuni?

Pikaduunin tehtävä on työllistää nuoria kesätyöjaksoihin yrityksille, yhdistyksille, yksityisille henkilöille sekä perheille ympäri Suomea. Kampanja tarjoaa nuorille lyhyehköjä työjaksoja kesän aikana sekä tarjoaa nuorille kattavaa työelämävalmennusta ja tällä tavoin edistää nuorten työllistymistä.

Pikaduunin slogan “Työllistetään nuoret yhdessä!”, perustuu juuri siihen, että työllistäminen tapahtuu yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden kanssa. Pikaduunin kautta myös työllistämiseen liittyvät mahdolliset kynnykset laskevat, sillä kampanja hoitaa kaikki työnantajan velvollisuudet yhtä laskua vastaan.

Kampanjan keskeisin ajatus

Kampanjan sydänasia on saada työllistettyä kaikki halukkaat nuoret kesäduuniin ja näin mahdollistaa matalan kynnyksen ensiaskel työelämää kohti. Pikaduuni ottaa tietysti huomioon hakijoiden kokemattomuuden työelämässä ja täten tarjoaa työelämävalmennusta ja tukee nuoria koko heidän työjakson ajan. Yksi kampanjan perusarvoista on tasa-arvoisuus. Haastattelussa kuunnellaan aina nuoren omia toiveita ja vahvuuksia, jotta työpaikka olisi varmasti mieluinen ja vastaisia työntekijän kykyjä parhaan mukaan.

Pikaduuni toimii Rovaniemellä, Oulussa, Helsingissä, Järvenpäässä, Lohjalla, Kouvolassa, Haminassa, Vantaalla ja Lahdessa.

Mitä vinkkejä projektipäälliköllä olisi nuorille työnhakijoille?

Haastattelimme VMP Pikaduunin projektipäällikköä Tero Kuuselaa. Kysymykset koskevat nuorten työnhakua, ja hän kertoo esimerkiksi vinkkejä hyvään ansioluetteloon, sekä kuinka onnistua työhaastattelussa.

Kuuselan mukaan hyvän työntekijän ykkösjuttu on selkeästi ulospäin näkyvä motivaatio! Hän kertoo, että työhaastattelussa takaat onnistuneen haastattelun tuomalla juuri motivaatiotasi työtä kohtaan esiin. Hyvät käytöstavat ja aktiivisuus sekä itsensä tsemppaaminen ovat myös merkittäviä seikkoja, joihin kannattaisi kiinnittää huomiota haastatteluun mennessä.

Mielenkiintoinen CV on tottakai myös hyvin tärkeässä roolissa. Kuusela sanookin, että erottuva CV koostuu kuvista, väreistä sekä erilaisista muotoiluista. Netistä löytyy mallipohjia hurja määrä, joten ne on hyvä ottaa haltuun!

Kuusela sanoo, että ensimmäisiä työpaikkoja kannattaa ottaa avoimin mielin vastaan. Unelmia tulevaisuuden suhteen on tottakai hyvä olla ja voi itsekin etsiä työpaikkoja, jotka kehittäisivät kykyjä joita tarvit tulevaisuuden ammatissasi. Kuusela kuitenkin huomauttaa, että nuoria työnhakijoita on paljon, ja kaikenlainen työkokemus on hyödyllistä ja arvokasta. Jokaisesta työpaikasta oppii jotain uutta ja erilaista. Ota siis sinulle tarjotut työpaikat avoimin mielin vastaan!

Kuusela neuvoo, että jotta nuori erottuisi työnhaussa muista, tällöin kiinnostava ja huolella tehty CV ottaa paikkansa. Kun on netissä hakemuksen jättänyt, voi (ja kannattaa!) soitella työpaikan perään, laittaa sähköpostia tai käydä vaikka paikan päällä. Tällöin jää takuulla työnantajan mieleen, ja hän on yhteydessä sinuun heti ensimmäisenä.

Kiinnostuksen osoittaminen ja motivaation esille tuominen on siis ehdottomasti yksi tärkeimmistä jutuista töitä haettaessa. Tämä haastattelu avasi todella hyvin kuinka onnistua työhaastattelussa, millainen CV on mielenkiintoinen ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota töitä haettaessa. 


Terkuin,

Jannina & Ronja

Pikaduunin uudet kesätoimittajat

Moikka!

Ollaan kaksi nuorta kotoisin Rovaniemeltä, ja toimimme kahden viikon ajan Pikaduunin kesätoimittajina. Työmme sponsoroi Napapiirin Energia ja Vesi. Työmme on tehdä blogipostauksia ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista, haastatella ihmisiä eri ammateista sekä ikätovereita heidän kesätöistään.

Nippelitietoa meistä

Olen Jannina, 17-vuotias. Jonkin verran löytyy aikaisempaa kokemusta kesätoimittajan töistä, minkä vuoksi olen hyvillä mielin lähtenyt tähän työhön. Vapaa-ajallani hengaan paljon kavereiden kanssa, tanssin ja käyn salilla. Kesäisin lempipuuhaani on ehdottomasti rannalla oleminen ja auringon ottaminen!

Oon Ronja, 16-vuotias. Itsellä ei aikaisempaa kokemusta kesätoimittajana olemisesta ole, mutta tekemällä oppii! Vapaa ajalla tykkään olla kavereiden kanssa, sekä ihan kotona katsomassa sarjoja. Harrastan TeamGymiä (voimistelua), johon kuluu melko paljon aikaaa myös kesästä. Kesällä toki tykkään treenaamisen ohella käydä myös rannalla sekä mökillä!

Kuvassa vasemmalla Jannina, oikealla Ronja.