Taas se on alkanut ja myös he ovat täällä! Pikaduuni työllistää nuoria ympäri Suomen tilanteesta huolimatta

Eezy Uran Pikaduuni -kampanja käynnistyy tänä kesänä viidettä kertaa. Tähän mennessä Pikaduunilaiset ovat saaneet työllistettyä lähes 3500 nuorta ja tänä kesänä on tarkoitus yltää yhtä hyviin työllistämisen lukemiin kuin aiempina vuosina. Ketkä kaiken takana ovat? Saammeko esitellä: Pikaduuni -kampanjan takana oleva tiimi! 

Eveliina Torro 

Eveliina Torro, Projektiassistentti Rovaniemeltä

Oulun ja Rovaniemen projektiassistenttina toimii Eveliina Torro. Eveliina on kotoisin Oulusta, mutta muutti pari vuotta sitten Rovaniemelle opiskelemaan Lapin yliopistoon politiikkatieteitä ja sosiologiaa. Opiskelun ja Pikaduuni-projektin ohella Eveliina viettää aikaansa harrastaen eri liikuntalajeja ja ulkoillen, tietenkään sarjojen katselua ja ystäviä unohtamatta. Ensi kosketuksen Pikaduuni-projektiin Eveliina sai kaksi vuotta sitten Oulussa toimiessaan hetken aikaa HR-assistenttina, josta kipinä rekrytointialaa kohtaan saikin alkunsa. ”Ensimmäisen työpaikan hakeminen on monelle jännittävä – jopa pelottavakin – hetki elämässä. Onkin mahtavaa olla mukana auttamassa nuoria työelämänsä alkutaipaleella ja saamaan positiivisia kokemuksia työelämästä, sillä näillä hetkillä on suuri merkitys nuoren tulevaisuuden kannalta.”

Sanna-Maria Mäkinen 

Sanna-Maria Mäkinen, Lahden kesätyökoordinaattori

Jo kolmatta kesää Lahden alueella Pikaduuni -kampanjan vahvistuksena toimii kesätyökoordinaattori, Sanna-Maria Mäkinen. Sanna-Maria on energinen, iloinen ja aikaansaava kolmekymppinen projektityöntekijä. Sanna-Maria toimii Pikaduunin lisäksi työhönvalmentajana Kiipulan ammattiopistossa erityistukea tarvitseville nuorille, joten kokemusta nuorten kanssa työskentelystä löytyy vuosien ajan. Sanna-Maria opiskelee kasvatustiedettä avoimessa Jyväskylän yliopistossa haaveena oma hyvinvointi alan yritys. Etenkin mielen eheys ja voimaannuttava, tasapainoinen arki ovat Mäkiselle tärkeitä. “Jos omalta osaltani voin jollain tavalla tukea nuorta kasKesävamaan omaan potentiaalinsa niin työn teossa, opinnoissa kuin ylipäätään elämässä, olen pystynyt toteuttamaan itselle erittäin tärkeää ja lähellä sydäntä olevaa työtä.”

Ella Räikkönen

Ella Räikkönen, kesätyökoordinaattori

Kouvolassa ja Haminassa Pikaduuni-projektia pyörittävä kesätyökoordinaattori Ella Räikkönen on mukana työllistämässä nuoria jo kolmatta kesää. Ella aloitti kampanjan parissa kaksi vuotta sitten Kouvolassa, ja viime vuonna saimme mukaamme myös Haminan kaupungin. Ella on tänä keväänä valmistuva luokanopettaja, ja työskentely Pikaduunin parissa onkin vuosien aikana toiminut hänen omana kesätyönään. Ellan arkea pyörittävät Pikaduuni-projektin ja opiskelujen lisäksi erilaiset musiikkiharrastukset, ruoanlaitto ja läheisten kanssa oleskelu. Pikaduuni-projektissa Ellalle on tärkeintä se, että mahdollisimman moni nuori saisi mahdollisuuden saada ensikosketuksen työelämään, ja tätä kautta löytäisivät itseään kiinnostavia työtehtäviä. ”Nuoret ovat fiksuja, oma-aloitteisia ja innokkaita monipuolisiin ja erilaisiin työtehtäviin. Antamalla nuorille mahdollisuuden kokeilla erilaisia työtehtäviä, avaamme heille suunnan ohjautua heitä kiinnostaviin koulutusvaihtoehtoihin, ja tätä kautta löytää jokaiselle oma paikka tulevaisuuden työelämässä.”

Emilia Pensar

Emilia Pensar, Helsinkin, Vantaan ja Järvenpään kesätyökoordinaattori

Helsingin, Järvenpään ja Lohjan kesätyökoordinaattorin saappaisiin astuu tänä vuonna Emilia Pensar. Emilia on kotoisin Pohjanmaalta, mutta on asunut Helsingissä muutaman vuoden ajan. Hän opiskelee kolmatta vuotta kauppatieteitä yliopistolla, pääaineenaan kauppaoikeus. Opintojen ja Pikaduuni-projektin lisäksi Emilia valmentaa Espoossa joukkuevoimistelua ja hoitaa urheiluseuran viestintää. Emiliaa kiinnostaa opintojen jälkeen rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon parissa työskentely. Pikaduuni-projekti onkin hänen mielestään upea mahdollisuus päästä auttamaan nuoria saamaan ensimmäisiä työkokemuksiaan, sekä samalla oppia itse lisää rekrytoinnista. “Nuoret ovat osoittautuneet huippuhyviksi työnhakijoiksi, täynnä intoa ja positiivista energiaa. Itse en 15-vuotiaana olisi ikimaailmassa esimerkiksi pystynyt tekemään yhtä hyviä videohaastatteluita kuin ne, joita saan ihastella päivittäin!” hän kertoo.

Sasu Leinonen

Sasu Leinonen, Rovaniemen kesätyökoordinaattori

Rovaniemellä kesätyökoordinaattorina toimii Sasu Leinonen. Myös Sasu on kotoisin Pohjanmaalta, mutta on nyt asunut Rovaniemellä jo viisi vuotta opiskellen mediakasvatusta Lapin yliopistossa. Opiskelun lisäksi Rovaniemen ympäristö on tullut tutuksi safarioppaan tehtävissä, joissa hän on toiminut neljän talven ajan. Vapaa-ajalla Sasu nauttii kaikenlaisesta liikunnasta, aina jääkiekosta suunnistamiseen. Pikaduuni-projektiin hän liittyy odottavin sekä innostunein mielin ja toivoo että samanlainen projekti olisi ollut olemassa myös silloin, kun hän oli itse nuori. ”Itselläni ei ollut vielä 15-17 vuotiaana mitään tietoa, mitä haluan tulevaisuudessa opiskella tai mitä työtä haluaisin tehdä. Tämän kaltainen projekti olisi ollut todella hyödyllinen silloin ja toivonkin, että voin auttaa nuoria kokeilemaan uusia asioita sekä ehkä jopa löytämään tulevaisuuden ammattinsa.”

Paulus Pesonen

Paulus Pesonen,
Oulun kesätyökoordinaattori

Ensimmäistä kesää Oulun kesätyökoordinaattorina vaikuttaa Paulus Pesonen. Paulus on pienen kylän kasvatti, mutta on oppinut kolmen vuoden aikana Oulun kuvioihin. Paulus opiskelee kolmatta vuotta kauppatieteitä Oulun yliopistossa. Vapaa-ajallaan Pauluksen voi löytää jammailemasta bändinsä kanssa tai urheilemasta esimerkiksi lenkkipolulta tai kuntosalilta. Paulus on ollut aina kiinnostunut toimimaan ihmisten parissa ja auttamaan ihmisiä. Eezy Pikaduuni ja nuorten auttaminen työelämän polulle sopii siis kuin nenä päähän! “Nuorena on tärkeää päästä työelämään kiinni ja saada kiinnostavia työkokemuksia. Mielestäni meillä Pikaduunilla on tarjota monenlaista työnkuvaa. Näistä nuoret toivottavasti löytävät suuntaa mistä tulevaisuuden intohimo voisi löytyä!”

Jonna Saarinen

Jonna Saarinen, Pikaduuni projektipäällikkö

Alunperin lapista Rovaniemeltä kotoisin oleva energinen ja aikaansaava Jonna Saarinen toimii kampanjan projektipäällikkönä. Jonna on ollut kampanjassa mukana jo neljä vuotta, ja tunteekin kampanjan kuin omat taskunsa. ”Jokainen kaupunki missä toimimme on erilainen, ja jokaisessa niistä löytyy aivan huikeita nuoria joita on ilo työllistää. Kesän jälkeen kuullut menestystarinat hyvistä työntekijöistä lämmittävät sydäntäni joka kerta ja tiedän, että työllämme on ollut suurta merkitystä.” Jonnalle nuorten työllistäminen on lähellä sydäntä. Hän itse aloitti kesätyöt 14-vuotiaana rakennustyömaalla seinälautojen maalauksessa, ja seuraavana kesänä hän toimi rautakaupassa 2 viikkoa kesäharjoittelussa. ”Tiedän kuinka hankalaa töitä on löytää nuorena. Minunkin ensimmäiset kesätyöpaikat tulivat suhteiden kautta, mitä suurimalla osalla nuorista ei ole. Siksi kampanjallamme onkin tärkeä tehtävä, löytää töitä niille jotka eivät niitä muuten saisi.” Tällä hetkellä Jonna vetää kampanjaa Tampereelta käsin sillä hän opiskelee kauppatieteitä työnsä ohella. Vapaa-ajallaan Jonna pelaa tennistä, harrastaa tanssia sekä käy luonnossa. Kampanjan onnistuminen on avainasemassa Jonnalle tänäkin vuonna. ”Mitä enemmän työpaikkoja saamme, sitä enemmän saamme työllistettyä nuoria, jotka kaipaavat itselleen tekemistä sekä positiivisia kokemuksia tänä hankalana aikana.”