Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n kausityöntekijät

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n sponsoroimina Pikaduunin kesätoimittajina saimme mahtavan tilaisuuden päästä haastattelemaan muutamaa kausityöntekijää Napapiirin Energia ja Vesi Oy:llä. Kysymykset koskevat lähinnä heidän työtään sekä omia tulevaisuuden suunnitelmia. Työntekijät jakavat myös pari vinkkiä nuorelle työnhakijalle!

NEVEn palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, vesihuolto, kaukolämmön tuotanto ja sen palvelut, infran palvelut, valokuituverkon rakentaminen ja palvelut sekä digitaaliset palvelut ja kiertotalouden tuotteet.

Haastatteluprosessi oli kokonaisuudessaan jännittävä kokea. Kaikki ei välttämättä toteudu aina suunnitelmien mukaisesti, mutta silloin täytyy hieman improvisoida ja parhaansa mukaan toimia miten tilanne edellyttää. Tästä ensimmäisestä hieman virallisemmasta haastattelusta oppi paljon, ja nyt tietää mihin kiinnittää huomiota enemmän ensi kerralla. Haastattelun vetäminen oli mukava kokemus!

Haastattelimme Anninaa, Juusoa, joka on juuri valmistunut lukiosta sekä Anni-Sofiaa, joka opiskelee Lapin koulutuskeskus REDUssa merkonomiksi.

Aikaisempi työkokemus sekä työtehtävät

Juusolta löytyy aikaisempaa työkokemusta Napapiirin Infralta, liikuntasalien kunnossapidosta hotelleilla sekä FC Santa Clausilta nappulaohjaajana. Anninan ja Anni-Sofian työkokemus koostuu paljolti erilaisista asiakaspalvelutöistä.

Aluksi työntekijät esittelivät työtehtävänsä. Annina kertoi, että hänen työnkuvaansa kuuluu asiakastietojen käsittely. Anni-Sofia puolestaan toimii laskenta-assistenttina ja tekee töitä toimittajien sekä asiakkaiden kanssa. Juuso kertoi olevansa viestintäassistentti, ja hänen työtehtäviinsä kuuluu materiaalien tuottaminen ja sosiaalisen median päivittely.

Kuinka työntekijät sitten päätyivät NEVElle?

Anni-Sofia kertoo ajautuneensa NEVElle sattumalta, sillä hän oli alunperin ajatellut hakea töitä tilitoimistosta ja haaveena hänellä oli kirjanpito. Annina ja Juuso päätyivät NEVElle avoimen hakemuksen kautta. He kannustavat muitakin työnhakijoita lähettämään avoimia hakemuksia rohkeasti yrityksille.

Työn haastavuudet ja mukavuudet

Anni-Sofia sanoo työn parhaita puolia olevan se, että työ on itsenäistä ja se, kun näkee miten omat työtehtävät ja niistä suoriutuminen vaikuttaa muihin. Haasteena Anni-Sofian mielestä voisi olla aikataulussa pysyminen. Työntekijät suosittelisivat NEVEä työnantaja sen mukavan ilmapiirin ja sympaattisten ihmisten vuoksi.

Juuso kokee itsellensä mielekkäimmäksi alaksi jonkin, missä pääsee osallistumaan itse aktiivisesti toimintaan. Juuso kuitenkin lisää, että kaikki alat ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia!

Työntekijöiden vinkit nuorille työnhakijoille

Anni-Sofia korottaa CV:n merkitystä. Hän kertoo, että ansioluetteloon tulisi panostaa, jotta työnhakijan erottaa joukosta. CV:ssä tietoa tulisi olla juuri sopiva määrä, ei liikaa, eikä liian vähän. Hän myös sanoo, että itsensä kouluttaminen on tärkeää, ja olemme tietysti täysin samaa mieltä! Hyvä koulutus on erinomainen pohja menestyksekkäälle tulevaisuudelle.

Juuson vinkki on sanavalmius. Se on merkittävää siinä mielessä, että pystyy kertomaan omista ajatuksistaan ja osallistumaan keskusteluun. Anni-Sofia on sitä mieltä, että etenkin nuorten ääni tulisi saada kuuluviin enemmän myös työelämässä. Annina lisää, että hyvän ensivaikutelman antaminen on kaiken A ja O.

Koska silmäänpistävä CV on arvokas, päätimme kokeilla Canva-nettisivulla olevia ansioluettelopohjia. Näillä takuulla erotut joukosta!

Terkuin,

Jannina & Ronja