Mikä on VMP Pikaduuni?

Pikaduunin tehtävä on työllistää nuoria kesätyöjaksoihin yrityksille, yhdistyksille, yksityisille henkilöille sekä perheille ympäri Suomea. Kampanja tarjoaa nuorille lyhyehköjä työjaksoja kesän aikana sekä tarjoaa nuorille kattavaa työelämävalmennusta ja tällä tavoin edistää nuorten työllistymistä.

Pikaduunin slogan “Työllistetään nuoret yhdessä!”, perustuu juuri siihen, että työllistäminen tapahtuu yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden kanssa. Pikaduunin kautta myös työllistämiseen liittyvät mahdolliset kynnykset laskevat, sillä kampanja hoitaa kaikki työnantajan velvollisuudet yhtä laskua vastaan.

Kampanjan keskeisin ajatus

Kampanjan sydänasia on saada työllistettyä kaikki halukkaat nuoret kesäduuniin ja näin mahdollistaa matalan kynnyksen ensiaskel työelämää kohti. Pikaduuni ottaa tietysti huomioon hakijoiden kokemattomuuden työelämässä ja täten tarjoaa työelämävalmennusta ja tukee nuoria koko heidän työjakson ajan. Yksi kampanjan perusarvoista on tasa-arvoisuus. Haastattelussa kuunnellaan aina nuoren omia toiveita ja vahvuuksia, jotta työpaikka olisi varmasti mieluinen ja vastaisia työntekijän kykyjä parhaan mukaan.

Pikaduuni toimii Rovaniemellä, Oulussa, Helsingissä, Järvenpäässä, Lohjalla, Kouvolassa, Haminassa, Vantaalla ja Lahdessa.

Mitä vinkkejä projektipäälliköllä olisi nuorille työnhakijoille?

Haastattelimme VMP Pikaduunin projektipäällikköä Tero Kuuselaa. Kysymykset koskevat nuorten työnhakua, ja hän kertoo esimerkiksi vinkkejä hyvään ansioluetteloon, sekä kuinka onnistua työhaastattelussa.

Kuuselan mukaan hyvän työntekijän ykkösjuttu on selkeästi ulospäin näkyvä motivaatio! Hän kertoo, että työhaastattelussa takaat onnistuneen haastattelun tuomalla juuri motivaatiotasi työtä kohtaan esiin. Hyvät käytöstavat ja aktiivisuus sekä itsensä tsemppaaminen ovat myös merkittäviä seikkoja, joihin kannattaisi kiinnittää huomiota haastatteluun mennessä.

Mielenkiintoinen CV on tottakai myös hyvin tärkeässä roolissa. Kuusela sanookin, että erottuva CV koostuu kuvista, väreistä sekä erilaisista muotoiluista. Netistä löytyy mallipohjia hurja määrä, joten ne on hyvä ottaa haltuun!

Kuusela sanoo, että ensimmäisiä työpaikkoja kannattaa ottaa avoimin mielin vastaan. Unelmia tulevaisuuden suhteen on tottakai hyvä olla ja voi itsekin etsiä työpaikkoja, jotka kehittäisivät kykyjä joita tarvit tulevaisuuden ammatissasi. Kuusela kuitenkin huomauttaa, että nuoria työnhakijoita on paljon, ja kaikenlainen työkokemus on hyödyllistä ja arvokasta. Jokaisesta työpaikasta oppii jotain uutta ja erilaista. Ota siis sinulle tarjotut työpaikat avoimin mielin vastaan!

Kuusela neuvoo, että jotta nuori erottuisi työnhaussa muista, tällöin kiinnostava ja huolella tehty CV ottaa paikkansa. Kun on netissä hakemuksen jättänyt, voi (ja kannattaa!) soitella työpaikan perään, laittaa sähköpostia tai käydä vaikka paikan päällä. Tällöin jää takuulla työnantajan mieleen, ja hän on yhteydessä sinuun heti ensimmäisenä.

Kiinnostuksen osoittaminen ja motivaation esille tuominen on siis ehdottomasti yksi tärkeimmistä jutuista töitä haettaessa. Tämä haastattelu avasi todella hyvin kuinka onnistua työhaastattelussa, millainen CV on mielenkiintoinen ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota töitä haettaessa. 


Terkuin,

Jannina & Ronja