Blogi on siirtynyt osoitteeseen http://sijaishaltija.fi/blogi/

Nähdään siellä!

Blogi

Time for Tea catering Oy:n tytäryhtiöt Osaamistehdas ja Tarvaspää työllistivät nuoria Kesäduunin kautta

 

Flyereiden jakoa, postitusta, kahvilatyöskentelyä, siivousta, lastenhoitoa. Time for Tea catering Oy -konserni ja sen tytäryhtiöt Osaamistehdas ja Tarvaspää ovat tarjonneet Kesäduunin nuorille monipuolisia tehtäviä!

Apu on ollut tervetullutta. Valtakunnallisesti työelämänkorttien testauksia ja koulutuksia tarjoava Osaamistehdas ei hiljene kesälläkään ja toimiston väellä on kädet täynnä töitä. Kesätyöntekijät pääsivät markkinoimaan Osaamistehtaan kokoustiloja ja lyhytkursseja sekä Hygieniapassi.fi, Anniskelupassit.fi, Työturvakortit.fi ja Harjoittele.fi -palveluita jakamalla flyereita ympäri Helsinkiä. Kesätyönteijöiden tehtäviin kuului myös juoksevien asioiden hoitamista, lastenhoitoa ja siivoustehtäviä.

 

Tarvaspään kahvila ja juhlatilassa Espoossa sesonki on kuumimmillaan Työntekijöille on riittänyt työtä kassalla, vitriinin täydentämisessä ja kahvilan upean maalaismiljöön ylläpidossa. Kahvilapalveluiden lisäksi Tarvaspää tarjoaa lounasta, SUP-lautojen vuokrausta ja kahvilan tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin.

 

Osaamistehdas ja Tarvaspää kiittävät kesätyöntekijöitä arvokkaasta työstä!

 

Kokemusta ja motivointia!

 

Kun sain koulusta Kesätyösetelin, arvelin, että sillä saisi helposti minkä vain kesätyön. Aloin kuitenkin etsimään kesätöitä vasta toukokuussa, kun kirjoitin sähköpostin erääseen vanhainkotiin. Vanhainkodin kielteinen vastaus työpaikan saamisesta tulikin sitten toukokuun lopussa ja hätäännyin. Tiesin, että kesätyön löytäminen oli vaikeutunut. Aloin nopeasti etsimään töitä ruokakaupoista, sillä sieltä minulla on kokemusta ja hygieniapassikin löytyi.

 

En saanut kesätöitä mistään, kunnes aloin etsiä muuta tapaa kesätyön saamiseksi. Viimeisinä koulupäivinä löysin Kesäduuni 2016 –kampanjan Pikaduuni.fi:ssä ja täytin nettihakemuksen.

 

Olin jo luovuttanut koko kesätyön saamisen, kun sain kesälomani toisella viikolla tekstiviestin, jossa sanottiin että minulla on seuraavana maanantaina työhaastattelu. Kun lähdin haastattelusta olin iloinen, että olin päässyt edes edustamaan itseäni jossain määrin tänä kesänä kesätyönsuhteen ja olin varma, etten saa töitä, sillä olisin kolme seuraavaa viikkoa ulkomailla lomailemassa.

 

Viikko haastattelun jälkeen tuli kuitenkin puhelun, jossa kerrottiin, että sain paikan toimisto- ja kampanja-apulaisena Sijaishaltija Oy:lta. Eli ulkomaanloma tulikin tarpeen, sillä tekisin sen jälkeen kaksi viikkoa toimistotöitä, joita odotin innolla.

 

Kun menin ensimmäisenä työpäivänä toimistolle, jännitys vain kasvoi. Työpaikan ja –kavereitten esittelyn jälkeen istuimme Teron kanssa rennosti taukohuoneen pöydän ääressä aamukahveilla, silloin tiesin, että seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan kivoja ja olin oikeassa.

 

Yritän oppi tästä koko jutusta pari asiaa, jotta työn haku olisi tulevaisuudessa mukavampaa:

 

  • Kannattaa olla ajoissa hakemassa kesätöitä, sillä sitten on myös enemmän aikaa hakea muita töitä, jos ei saisikaan haluamaa paikkaa. Vain harvoin käy tapauksia, että saisikin viime tipassa työn. Sähköpostin lähettämisen lisäksi voit myös soittaa työpaikkaan tai käydä esittelemässä itsesi, näin työn antaja saa käsityksen millainen olet työntekijänä sekä tunnet paikan minne menet töihin ja työnantajan, mikä vähentää jännitystä ensimmäisenä työpäivänä.

 

  • Hae töitä, joissa voit käyttää osaamistasi, mutta kannattaa myös olla avoin ja astua mukavuusalueen ulkopuolelle.

 

Olin viime kesänä kaksi viikkoa kesätöissä kaupassa ja kaksi viikko kestävän Tet:in Saksassa päiväkodissa, eli tämä nykyinen toimistokesätyö oli aivan uutta minulle. Kaikista kolmesta työkokemuksesta voin suureksi osaksi kertoa vain hyvää, ja vaikka pari juttua jää aina vaivaamaa, saa niistäkin jotain mukaansa. Toivon, että saan enemmän työkokemusta ihan vain tulevaisuutta varten, jotta voisin tehdä uravalintoja helpommin.

 

  • Ei saa hukata kesätyön löytämisen into, ennen kuin kesä on ohi. Jos ei enää jaksa hakemusten täyttelyä, sähköpostien lähettelyä, esittelyssä käymistä ja/soittelemista työpaikkaan, muistuta itseäsi, miksi aloit etsiä kesätöitä.

 

Minua motivoi se, että saan CV:seen työkokemuksen kohdalle enemmän tekstiä ja yli päätänsä työkokemuksen saaminen. Pitää myöntää, että myös rahan saaminen on yksi isoimmista motivoijista. Sekä työtarinoita sukulaisille ja kavereille kerrottavaksi.

 

Jos sitten ei saisikaan kesätöitä, kannattaa tästä oppia ja tehdä ensi keväällä viime kesäistä itseään paremmin. Ja toivoa parasta! Jos tiedät, että olet tehnyt parhaasi ja et silti ole saanut kesätyötä, voit silti olla ylpeä itsestäsi.

 

Nykyään kesätyötilanne on muuttunut sitten 1980-luvusta, jolloin melkein jokainen koululainen oli kesätöissä. Ei saa kuitenkaan syyttää ketään siitä, ettei tilanne ole sama. Yritykset ottavat aina vähemmän kesätyövoimaa töihinsä, oli se sitten ennakkoluulojen nuorukaisten ahkeruutta, innostuksellisuutta ja osaamisen takia tai puutteelliset ”aikuistentyöt”.

 

Mutta minusta tuntuu, että monet nuoret eivät halua, jaksa tai ehdi kesätöihin. Monet kaverini eivät edes hakeneet töitä tai hakivat vain yhtä paikkaa, kun kysyin heiltä haluavatko he kesätöitä, kaikki vastasivat melkein suoraan että eivät halua. Tämä on minusta hiukan surullista, sillä minusta tuntuu, etteivät he tajua, että eivät saa näin taskurahan lisäksi myöskään työkokemustakaan. Mutta näiden henkilöitten ei kannata tulevaisuudessa valitella työkokemuksen puutteesta.

 

Nykyään työjaksot ovat myös lyhyempiä, yleensä nuoret tekevät kaksi viikkoa töitä kesälomallaan, joka on vai yksi viidennes lomasta, kun 80-luvulla töitä tehtiin jopa kuukauden tai pidempää. Kyllä siis ehtisi kesäloman aikana töihin.

 

Toivoisin, että kesätöitä hakevat sekä kesätyöntekijöitä hakevilla on avoin mieli työn haku tilanteessa, että mahdollisimman monet saisivat kesätyöpaikan/-työntekijän.

 

Olen todella iloinen saamasta työstäni Vmp:n toimistossa, jossa on mahtava työilmapiiri ja ruokatauot menevät naurahdellen, sekä kaikista työtehtävistä kivoista ja tylsimmistä, joita sain parin viikon aikana tehdä ja oppia näistä paljon. Oli kerrassaan mahtava kokemus!

 

Toivotan kaikille hyviä viimeisiä lomaviikkoja ja onnea ensi vuoden kesätyön hakuun!

 

– Helka, Kesäduunari

Kesätyötarina

Kesäloman alussa olin ihan varma, että vietän koko kesän aurinkoa ottaen, treenaillen ja kavereiden kanssa hengaillen. Olin varma, että syksyllä olen ihan peeaa ja aivot ovat niin narikassa lomailun jäljiltä, että niiden takaisin keräileminen kestäisi viikkoja. Aivot saivat onneksi kuitenkin käyttöä sen jälkeen, kun päätin hakea kesätöitä vielä kerran.

Lukuisat hakemukset ruokakaupoista jäätelökioskeihin eivät tuottaneet tulosta ja olin jo luovuttanut totaalisesti kesätöiden suhteen. Luin kuitenkin Helsingin Sanomien jutun Kesäduuni-kampanjasta ja päätin, että yritetään nyt vielä kerran. Tuli kutsu työhaastatteluun ja haastattelun jälkeen soitto, että haluaisinko tulla kahdeksi viikoksi VMP:lle toimisto- ja kampanja-apulaiseksi. Vastasin ehdottomasti myöntävästi!

Työjakson aikana olen pistänyt aivoni likoon pohtiessani, miten Kesäduuni-kampanjalle saa vielä enemmän näkyvyyttä ja millainen materiaali sosiaalisessa mediassa kiinnostaa ja herättää positiivisia ajatuksia erityisesti potentiaalisille työnantajille. Selailin internetiä ja pohdin, miksi nuori jätetään usein palkkaamatta ja työhön otetaan vanhempi henkilö ja tulin siihen tulokseen, että kyseessä ovat vain ennakkoluulot. Sitten lähdin kumoamaan niitä niin Instagramissa, Facebookissa kuin Twitterissä kuvien ja tekstin avulla!

Keskittymistaitoni ovat olleet koetuksella myös toimistotyön parissa: toisten työtodistuksia ja verokortteja järjestellessä pitää olla tarkkana, sillä olisi ikävää, jos jonkun postiluukusta tulisikin väärän henkilön paperit. Olen saanut paljon vastuuta ja vapautta, mutta myös apua jos sitä olen tarvinnut. Vaikka olenkin nuori, ideani on otettu tosissaan ja ehdotukseni pistetty kokeiluun.

Välillä työelämässä joutuu poistumaan omalta mukavuusalueelta –  niin jouduin minäkin. Flyereiden jakaminen keskellä Helsingin keskustaa oli kuumottavaa jo pelkkänä ajatuksena, mutta näin jälkeenpäin olen iloinen, että sain haastaa itseni ja todistaa itselleni, että pystyn suoriutumaan mallikkaasti myös tehtävästä, joka ei sillä hetkellä tuntuisi hyvältä.

Parin päivän päästä työt onkin jo taputeltu ja on aika aloittaa lomailu. Olen todella iloinen, että loppujen lopuksi päädyin juuri tähän kesätyöhön, sillä olen oppinut aivan älyttömän paljon asioita, joista minulle tulee olemaan paljon hyötyä myös työelämän ulkopuolella. Syksyllä aloitan lukion monta kokemusta (ja satasta) rikkaampana ja varmana siitä, että aion ehdottomasti hakea kesätöihin myös ensi vuonna!

 

-Veera, Kesäduunari

Kesätöistä kesätyöntekijän silmin

Kouluruokailussa keskustelu kesätöistä alkaa jo alkuvuodesta. Kysellään onko kellään jo työpaikkaa tiedossa ja mihin kaikki aikovat hakea. Osa saa työpaikkansa suhteilla tai entisistä TET-paikoista. Moni puhuu hakevansa kahviloihin tai kauppoihin.

Pian alkaa työnhaku. Hakemuksia kirjoittaessa ja yrityksiin soitellessa oppii antamaan itsestään hyvää kuvaa niin suullisesti kuin kirjallisesti ja kertomaan työpaikan saamisen kannalta olennaisia asioita. Pohditaan omia vahvuuksia ja perustellaan niitä. Hakemuksen pitää olla persoonallinen, sillä Suomessa on niin monta positiivista, reipasta ja omatoimista nuorta, että paikan saadakseen pitää erottua joukosta.

Sitten odotellaan vastauksia. ”Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun” tai kutsu työhaastatteluun. Joissain tapauksissa ei vastausta ollenkaan. Osa lähtee allekirjoittamaan työsopimusta ja osa aloittaa työnhakurumban alusta. Osa toteaa, että menee kesätöihin sitten ensi vuonna.

Usean kieltävän vastauksen jälkeen saattaa tehdä mieli vain heittää hanskat tiskiin ja jättäytyä suosiolla kesätyöttömäksi. Työkokemus on kuitenkin tulevaisuudessa kullan arvoista, joten luovuttaminen ei kannata. Uudelleen yrittäminen kasvattaa sinnikkyyttä!

Kun ensimmäinen työpäivä koittaa, ei työpaikalle lähdetä minishortseissa ja napapaidassa vaikka lämpömittari näyttäisi yli kahtakymmentä. Koulussa pientä myöhästelyä katsotaan ehkä läpi sormien, mutta työelämässä se voi olla syy potkujen antamiseen. Lopputiliä ei kannata ottaa, sillä loparit muistetaan ja niistä saa epäluotettavan työntekijän maineen. Viihteelle ei myöskään ole sopivaa lähteä kesken työviikon.

Työjakson aikana saattaa vastaan tulla työtehtävä, joka tuntuu ainakin aluksi ylitsepääsemättömän vaikealta. Sellainen tehtävä kannattaa ottaa haasteena, sillä jos jokin kasvattaa, niin se on mukavuusalueelta poistuminen!

Aika kuluu ja kohta kesätyöt onkin jo suoritettu. Pomo ojentaa työtodistuksen käteen ja ilmoittaa, että palkka tulee tilille kuun päättyessä. Nyt on aika lähteä lomailemaan!

Nuorelle kesätyö on tärkeä askel kohti työelämää ja aikuisuutta. Vaikka moni menee töihin puhtaasti rahan takia, kesätöistä saa paljon muutakin kuin muutaman satasen tilille.

-Veera, Kesäduunari

 

Lehdistötiedote 12.7.

Sijaishaltijan kesäduuni-kampanjan avulla Ouluun yli 300 nuorelle erilaisia kesätöitä

Yli 300 nuorta on saanut kesätöitä Oulun seudulla Sijaishaltijan Kesäduuni-kampanjan kautta, joka etsi nuorille töitä perheistä, asuntoyhtiöistä ja yrityksistä. Sijaishaltija toi viime kesänä Rovaniemellä testatun toimintamallin onnistuneesti Ouluun. Kampanjan idea on se, että nuoren voi ottaa henkilöstövuokrausperiaatteella laskua vastaan töihin kotiin tai yritykseen. Perheelle tai yritykselle tämä mahdollistaa matalamman kynnyksen nuoren työllistämiseksi, koska he ovat voineet luottaa siihen, että vakuutukset ja palkat menevät TES:in mukaan oikein. Nuoret ovat saaneet 10 päivän työstä Tutustu työelämään ja tienaa- ohjelman mukaisesti 360 € palkan. Asiakaspalautteessa toistui kiitokset siitä, että tämän kampanjan avulla on ollut helppo ja vaivaton tapa työllistää nuori.

”Oulussa työtehtävät ovat olleet erittäin monipuolisia” hehkuttaa kampanjan äiti Heidi Alariesto. ”Suurimpana työnantajana kauttamme ovat olleet perheet, jotka ovat työllistäneet 70 nuorta lastenhoitoon, pihatöihin, pieniin remonttihommiin kuten terassien kunnostamiseen ja aidan rakentamiseen. Toiseksi suurin työllistäjä on ollut Koodikärpät-hanke, jonka kautta 30 nuorta on päässyt tutustumaan koodaamiseen, graafiseen suunnitteluun, robottitekniikkaan, sovellusten ja nettisivujen tekemiseen.”

Kesäduuni-kampanjan avulla, Sijaishaltija nousee jo tänä kesänä kaupungin yhdeksi suurimmista kesätyönantajista. ”Jatkoa ensi kesänä tulee varmasti” lupaa Heidi Alariesto kiitellen kaikkia osapuolia. ”Olemme tavanneet kymmenittäin reippaita nuoria, rohkeita yrittäjiä ja perheitä, joilta tullut palaute on ollut mieltä lämmittävää.” Kampanja toteutettiin Oulun lisäksi myös Rovaniemellä ja Helsingissä. Yhteensä Sijaishaltija Oy työllistää reilusti yli 600 nuorta kesätöihin koko Suomessa.

4.7.2016

Mitä kesätyö merkitsee kesätyöläiselle?

Hei! Toivottavasti kaikkien kesä on kulunut yhtä mallikkaasti kuin minun. Sain kuin sainkin nimittäin kesätöitä, miltei puolen vuoden etsinnän jälkeen – jonka aikana en onneksi luovuttanut vaikka läheltä pitikin!

Pääsin tosiaan töihin Sijaishaltijalle, ja homma on valehtelematta ylittänyt kaikki odotukseni! Olen työskennellyt toimistolla ja kierrellyt toisten nuorten työpaikoilla. Minulle on annettu juuri sopivasti vastuuta ja vapautta käyttää omaa luovuuttani, mutta tarvittaessa olen saanut apua – juuri niin kuin pitääkin.

Haastattelin Sijaishaltijan kautta kesätöitä saaneita nuoria työympäristön mukavuuteen ja ilmapiiriin sekä työelämävalmiuksiin liittyen. Sain vastauksia ja näkökulmia laidasta laitaan ja olenkin kiitollinen kaikille nuorille, jotka auttoivat minua yhteistyöhalukkuudellaan.

Kaikki sanoivat viihtyneensä työssään mainiosti, juuri niin kuin minäkin. Se onkin erittäin tärkeää, sillä kuka oikeasti jaksaisi herätä joka aamu mennäkseen koko päiväksi työpaikkaan jossa tuntee olonsa tympääntyneeksi ja epämukavaksi? Tuskin kukaan, varsinkin kun kyse on vakituisesta ammatista, jossa ollaan – toivottavasti – pidempään kuin se kaksi viikkoa. Olenkin iloinen, että valitsin toiseksi teemakseni työympäristön ja -ilmapiirin viihtyvyyden, sillä täällä VMP:n toimistolla työskennellessäni olen kokenut, että työ voi oikeasti olla sellaista, joka ei tunnu pakkopullalta ja jossa todella viihtyy. Monena iltapäivänä en oikeasti ole halunnut lähteä kotiin, ja juuri sellaista haluaisin vakituisen työni tulevaisuudessa olevan. Tämän paikan yhteishenki on niin mieletön!

Monet haastattelemistani nuorista ymmärsivätkin työympäristön ilmapiirin merkityksen ja sen, kuinka suuri vaikutus yksilön omalla asenteella ja käytöksellä on. Ihanteellisesta työympäristöstä kysyttäessä monet listasivatkin auttavaisen, avoimen ja siistin paikan, sellaisen, jossa voi pyytää apua kun siltä tuntuu.

Nykyään monet ammatit ovat kuolemassa koneiden ja robottien korvatessa ihmiset. Esimerkiksi luovuus on yksi työelämävalmius, jota tekoäly ei kuitenkaan hallitse. Muita tärkeitä valmiuksia ovat esimerkiksi sosiaalisuus ja hyvä kielipää, joita tulen itse tarvitsemaan paljon, kun lähden syksyllä opiskelemaan matkailualaa. Kesätyöpaikassa ollessani opinkin monia “taitoja”, kuten esimerkiksi tuntemattomien kanssa puhelimessa keskustelun, jota en aiemmin pystynyt tekemään. Se on pieni asia, mutta osoittaa silti, miten tärkeää työkokemus on, teki sitten mitä tahansa duunia.

Yksi asia joka minua huolestuttaakin nykyään on nuorten työttömyys. Töitä on miltei mahdotonta saada ilman suhteita, varsinkin jos ei omaa aikaisempaa kokemusta. Minulla on jo aiempaa työkokemusta ruokakaupassa ja kirjastossa työskentelystä – joissa kummassakin viihdyin -, joiden lisäksi tulen suorittamaan useita työssäoppimisjaksoja ammattikoulussa. Mutta entäs lukioon menevät, joilla tilanne on toinen? Monet lukioon jatkavat kaverini eivät saaneet tänä vuonna kesätöitä, mikä saattaa olla erittäin ratkaisevaa heidän tulevaisuuden työnsaantinsa kannalta. Toivoisin, että mahdollisimman moni työnantaja yrittäisi siis asettua nuoren asemaan – miten on mahdollista saada kokemusta työstä, jos siihenkin vaaditaan aiempaa kokemusta? Siinäpä vasta pulma.

Positiivista on kuitenkin se, että Sijaishaltija on saanut tänä kesänä työpaikan monille nuorille ympäri Suomea, lastenhoitajista varastotyöntekijöihin. On uskottava siihen, että vahvalta pohjalta on hyvä ponnistaa korkeammalle – ja mikäpä olisikaan vahvempi pohja kuin hyvä koulutus ja aiempi työkokemus?

Kahden viikon kesätyöurakkani on nyt ohi! Vaikka olo on haikea, olen myös erittäin tyytyväinen kokemukseen. Toivottavasti tilalleni tuleva uusi työntekijä viihtyy yhtä hyvin kuin minä!

Ennen Sijaishaltijalla työskentelyä olen ollut kahdessa TET-harjoituspaikassa, K-Supermarketissa ja kirjastossa. Ruokakaupassa työskentely oli lähinnä hyllytystä, mikä kävi usein yksitoikkoiseksi, mutta ajattelen, että työ on työtä ja kokemus on tärkeintä tulevaisuuden työnsaannin kannalta. Kirjastossa pääsin olemaan enemmän tekemisissä ihmisten kanssa ollessani lainaustiskillä, ja työnkuvani oli muutenkin monipuolisempi.

Sijaishaltijalle töihin pääseminen oli kuitenkin paras työkokemus, jonka olen saanut. Työhöni kuului lähinnä somen ylläpito ja muiden kesätöissä olevien nuorien haastattelu. Täällä ei oikeastaan ollut mitään tehtäviä, joista en olisi pitänyt. Myös työntekijät ovat olleet erittäin mukavia! On pakko kuitenkin myöntää, että ehdoton kohokohta on ollut “toimistokoirat”, joita täällä viiletti parhaimmillaan kolmin kappalein! Tuntui suorastaan terapeuttiselta kun pystyi töiden välissä halailemaan kultaistanoutajaa.

Ideaaliammattini olisi sellainen, jossa saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa ja ehkä jopa parantaa maailmaa. Siksi lähdenkin syksyllä opiskelemaan matkailualaa, jossa pääsen myös hyödyntämään kielitaitojani. Tulevaisuudessa olen ajatellut perustavani oman matkatoimiston, joka tarjoaisi turisteille eettisempiä matkustustapoja ja -aktiviteetteja. Tällä hetkellä tahtoisin kovasti muuttaa Thaimaahan, joka olisi kyseiselle toiminnalle ihanteellinen. Mutta tulevaisuudesta ja siitä, mitä elämä tuo eteen ei voi ikinä tietää. Siksi tahtoisin valmistautua kaikkeen mahdolliseen, jotta minulla olisi mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan rajoitteita sen suhteen, mitä ikinä päädynkään tekemään.

Sijaishaltijalla työskennellessä olen oppinut, miten paljon työympäristö ja -ilmapiiri voivat vaikuttaa motivaatioon ja panokseen. Jokaisen yksilön asenteella ja käytöksellä on suuri merkitys kaikkiin ympärillä oleviin ihmisiin, joka on mielestäni tärkeä asia muistaa.

Toivotan jokaiselle hyvää kesää ja kiitän kaikkia, jotka ovat olleet osallisena vaikuttamassa mahtavaan työkokemukseeni!

blogikuva

-Kaisu, kesäduunari

 

 

 

13.6.2016

Angry parents– Teini-ikäisen todelliset työelämän roolimallit

Olemme saaneet muutamilta vanhemmilta kipakkaa palautetta. Sitä on tullut aiheesta ja aiheetta. Olen huomannut palautteen antajien osalta yhden yhtenevän piirteen. Syytös meitä kohtaan on useimmiten se, että emme ole tiedottaneet tarpeeksi ja aikataulut ovat ontuneet. Näitä negatiivisia palautteita yhistää myös se, etteivät kyseisten palautteen antajien lapsukaiset ole yleensä kyselleet aikatauluja tai lisäohjeita itse lainkaan.

Ja tiedättekö, että usein on käynyt myös niin, että nuori on ei ole puhunut totta. Voi olla että se on johtunut siitä, että hän on jännittänyt meidän tapaamista niin paljon, ettei ole osannut kuunnella ohjeita loppuun asti. Esimerkiksi kerran kävi kerran niin, että eräs isä soitteli ja kyseli nuoren työn perään, ilmoitimme, että kyllä olemme muksua tavoitelleet ja töitä on tiedossa. Tarkemmin selvittäessä paljastui, ettei nuori edes tahtonut kesätöihin ja oli puhunut puppua kotosalla. Kaikille kerromme haastattelun lopuksi, miten kampanja etenee : Yritämme etsiä työpaikan, sen jälkeena yritys/perhe haastattelee toiseen kertaan, jonka jälkeen tehdään meidän kanssamme työsopimus.

Kampanjaa tehdään ensimmäistä kertaa Oulussa ja toista kesää muutenkaan. Luomme parhaillaan uutta konseptia ”yhden oven kautta satoihin kesätyöpaikkoihin”. Toimintamalli on erilainen kun on totuttu, joten väärin ymmärrykset ovat sääntö eikä poikkeus. Yritys  voi ymmärtää väärin, nuori ymmärtää ohjeistuksen väärin. Kolmas mahdollisuus on se, että toinen henkilö on tilannut nuoren kesätöihin, ja toinen haastattelee ja taas tieto jää välille ja mennään metsään.  Ongelmia on ollut myös siinä, että työnantajayritys ei ole ilmoittanut haastatteluaikatauluja,ja nuori joutuu odottamaan.

Joskus työelämässä vaan projektit myöhästyvät ja aikataulut venyvät, sekin on hyvä oppia ja täysin normaalia. Ehdottaisin varovasti, että sen sijaan, että äitit suuttuvat, soittavat ja lähettävät sähköpostia, voisivat vanhemmat vaikka opettaa nuorilleen empatiaa tai kysyä meiltä neutraalilla äänensävyllä aikatauluista ja etenemisestä. Tai vielä parempi toimintamalli olisi, pistää nuori itse kysymään whatsapin kautta missä mennään.

Välillä ihmetyttää myös vanhempien antamat toimintamallit. Meille piti tulle erään nuoren poikkeuksellisen pitkään, kuukauden kestävään, kesätyöhön. Hänelle oli katsottu tärkeä tehtävä kampanjasta.  Nuori oli siis hankkinut omin avuin itse kesätyön kampanjatiimistä.

Tiistaina tämä kuukauden mittaisen työsuhteen saaneen nuoren piti aloittaa työt. Yllättäen saimme viestin maanantai-iltana klo 22, jossa nuori ilmoitti, ettei tulekaan meille töihin vaan meneekin äitin työpaikalle kesätöihin. Tässä äiti opettaa, että on hyväksyttävää, pettää lupaukse allet vuorokautta aiemmin tulevaa työnantajaa kohden. Esimerkin voima kantaa pitkälle. ”Ei niillä lupauksilla pomoa kohtaan ole niin väliä”. Samoin viime kesänä eräs isä vaatimalla vaati, että nuoren ei tarvitse tehdä työsopimukseen kirjattua 10 työpäivää, vaan 9 päivää riittää. Tässä oli käynyt ikävästi niin, että työpäiviä ei kesällä kertynytkään ja pyysimme nuorukaista elokuussa, koulun alettua, alkusyksyn lyhyiden koulupäivien jälkeen, tekemään viimeiset työtuntinsa sisään. Isä oli varmaan ylpeä, kun kävi sanomassa pojan pomolle lujasti ja sai tahtonsa läpi – puolusti poikansa oikeuksia. Samalla isä viestitti pojalleen käytöksellä, että ”ei niillä työsopimuksiin kirjoitetuilla jutuilla ole niin väliä”. Parhaat haukut tuli kuitenkin äidiltä, joka haukkui meidät jo varalta, kuinka emme maksa oikeita palkkoja, vaikka oli selvittämättä, tuleeko nuorelle ilta tai pyhälisiä. Työkaverini kuuli puhelun käytävän toiselle puolelle, oli aika lujalla volyymi siinä tiedustelupuhelussa. Kyseisen kovaäänisen palautteen antajan nuorukainen löysi kuulemma paremman työpaikan muualta ja jouduimme repimään jo tehdyn työsopimuksen.

Teini-ikäisen vanhempana on hyvä oppia kaikki harmaan sävyt – elämä ei nuoren kanssa ole aina ihan musta-valkoista. Vanhempien pitäisi antaa nuoren itse selvittämään työpaikkaan liittyvät asiat. Haluamme kasvattaa nuoret oma-aloitteisuuteen ja aktiivisuuteen. Haluamme, että he oppivat siihen, että joskus aikataulut venyvät ja työpaikan saanti on epävarmaa. Toivomme, että nuoret soittavat meille ja ottavat asioista selvää – jos soittaminen pelottaa on myös facebook ja whatsap käytössä.

Vanhemmille terveisiä, uskokaa pois : me tehdään parhaamme, ja koska olemme ihmisiä, joskus teemme virheitä. Te ratkaisette esimerkillänne, miten teidän nuorenne osaa siihen suhtautua.

Mainittakoon vielä, että työllistämme satoja nuoria ja näiden vihaisten vanhempien lukumäärä on laskettavissa kahden käden sormin eli kyseessä on n. 2 prosenttia vanhemmista, joille olemme tuottaneet pettymyksen. Yleensä olemme vieläpä työlistäneet heidän lapsukaisen. Onneksi suurin osa niin työnantajista kuin vanhemmista kiittelee tekemäämme työtä. Otamme opiksi kaikista virheistä, ja ensi vuonna olemme taas viisampia..

 

Heidi Alariesto

 

12.4.2016

Hyvä ensivaikutelma

Viime viikolla aloitimme Oulussa haastatteluaikojen sopimisen nuorille. Tehtävän luulisi olevan helppo. Soitetaan nuorelle ja pyydetään hänet haastatteluun. Toisin kuitenkin kävi.

Noin joka kymmenes nuori vastasi puheluun, eikä juuri kukaan vastaamatta jättäneistä vaivautunut soittamaan takaisin. Moni niistä harvoista, jotka puhelimeen vastasivat, päästivät vain jonkinlaisen oudon “öööh”- tyyppisen äänen. Muutama löi luurin korvaan esiteltyäni itseni. Onneksi mukaan mahtui myös pari nuorta, jotka vastasivat puhelimeen omalla nimellään ja puhuivat reippaasti selkeällä äänellä.

Tästä kaikesta seurasi se, että oli vaihdettava taktiikkaa, ja siirryttävä tekstiviesteihin. Viesteihin vastaaminen näytti luonnistuvan nuorilta paremmin, sillä noin neljä viidestä vastasi viestiin. Hyvin harva kuitenkin vastasi viestiin laittamalla siihen edes omaa nimeään. Kun puhelin täyttyy viesteistä, joissa lukee vain “ok”, “passaa”, “ei käy”, tai “selvä”, on melko vaikea pysyä kartalla siitä, kuka on tulossa haastatteluun.

Onneksi mukaan mahtui jälleen myös hyviä poikkeuksia. He vastasivat viestiin ystävällisesti ja kuittasivat sen omalla nimellään. He erottuivat jo tässä vaiheessa joukosta, vaikka eivät ole käyneet edes haastattelussa. He antoivat hyvän ensivaikutelman.

Heikki Pantsar

Kesätyöagentti


4.4.2016

Kesätyö on nuoren oma juttu

Äiti ei hae sinun työpaikkaasi. Isi ei tuo sinun verokorttiasi. He eivät ilmoita sinun sairaslomaasi. Nuorten täytyy oppia hoitamaan itse kaikki omat työelämäänsä liittyvät jutut. Viime kesän kesäduuni-kampanjan ihmeellisen kohtaaminen oli se, kun tapasin toimiston käytävällä erään mummin. Kun tiedustelin, voinko auttaa ja ketä hän etsii, hän kertoi tyttärentyttärensä tulevan seuraavana päivänä työhaastatteluun ja olevansa etukäteen tarkistamassa reittiä työhaastattelupaikalle.

Vanhemmat voivat kysellä kavereilta kesätöistä vinkkiä, vanhemmat voivat myös oikolukea nuoren työhakemuksen, mutta siinä se kaikki apu. Nuoren täytyy itse painaa enteriä tai puhelimistaan luurin kuvaa.

Työsopimuksessa lukee aina työajat – minä päivinä ja missä paikassa pitää olla saadakseen palkan. Palkkakin lukee työsopimuksessa. Se on tärkeä paperi ja kannattaa lukea huolella ennen allekirjoittamista. Yi 15-vuotias saa itse kirjoittaa työsopimuksensa. Jos työpaikan kanssa tulee epäselvyyksiä, kyseistä paperia luetaan tarkoin.

Jos olet epävarma jostain työhön liittyvistä asioista, soita esimiehellesi. Tai laita sähköpostia, whatsap-viesti, tekstiviesti – lähestymistapoja on monia. Hyvä lause työpaikalla on myös ”en ymmärrä työtehtävääni, tarvitsen perehdytystä”.

Se, että hoidat itse kaikki töiden hakemiseen liittyvät asiat, on ainoa oikea tapa jättää itsestä reipas ja hyvä mielikuva työnantajallesi. On normaalia, että joudut tarkistamaan kuuluko työaikaan ruokatunti tai miten iltalisät, niissä on vähän eri käytäntöjä liittyen eri työehtosopimuksiin. Perehdytys on työnantajan vastuulla, mutta joskus voi olla, että kaikista asioista ei vaan muista sanoa.

Olemme avanneet Ouluun, Rovaniemelle ja Helsinkiin sekä Espooseen kesätyöpaikat – pistäkäähän hakemusta tulemaan. Yhteensä kesätyöpaikkoja on tarjolla jo 350!

Heidi MTV3 Huomenta Suomi

Olimme 29.3. Huomenta Suomi-ohjelmassa puhumassa kesätöiden tärveydestä.

katsomo


17.3.2016

Mikä on sinun lempiväri?

Lopetan työhaastattelut perinteiseen ”Onko sinulla kysyttävää?” tarkistuskysymykseen. Viime keväänä, nuori mies kysyi minulta haastattelun jälkeen lempiväriäni. Hämmennyin, kerroin lempivärini änkytellen. Eihän kukaan muu haastateltavista ollut kiinnostunut minusta vaan työstä, johon hakivat. Seuraavana työpäivänä, kun aloin yhdistämään nuoria ja yrityksiä, muistin edellispäivän haastatelluista ainoastaan kyseisen kaverin, Väinön.

Väinö valittiin kesätöihin meille digituki-porukkaan. Digituki toteutettiin sponsoreiden rahoilla. LapIt ja Indata antoivat rahaa neljän nuoren palkkaamiseen. LapIt ja Indata kokivat nuorten palkkaamisen tärkeänä asiana, mutta koska heillä ei aidosti ollut töitä kesäaikaan alaikäisille tarjolla, laitoimme nuoret yleishyödyllisiin töihin.

Laitoimme digituki-nuoret kiertämään kirjastoja ja auttamaan ihmisiä kännykkä ja tablettitietokoneiden kanssa. Nuoret päivystivät kirjastoissa ja auttoivat mm. ikäihmisiä ottamaan Lapin Kansan verkkolehden käyttöönsä. Nuoret saivat töitä ja kuntalaiset maksutonta digitukea.

Väinö erottui joukosta hyvänä piirtäjänä. Digituki-palvelu ei heti löytänyt asiakkaita, joten mainostimme palvelua paikallislehdessä ja facebookin puskaradiossa. Väinö piirsi mainokset. Syksyn tullen Väinö säännöllisesti muistutti minulle itsestään ja siitä, että jos joskus tarvitsen apua tai sarjakuvia, hän olisi ilomielin käytettävissä.

Myöhemmin, kun tuotin tärkeää powerpointtia ja minulta puuttui kuva, soitin Väinölle. Kerroin, minkätyyppisen kuvan tarvitsin. Väinö piirsi täydellisen kuvan ja maksoin hänelle siitä palkkion.

Nyt Väinö suunnittelee alkavansa ensi kesänä yrittäjäksi. Työllistävänsä itsensä tekemällä kuvituksia ja kuvia. Aion auttaa Väinöä vielä yhdistämällä hänet kaikille mainostoimistotutuille.

Voi Väinö. Olen niin ylpeä sinusta. On mahtavuutta, että olen voinut tukea sinua urapolullasi eteenpäin ja seurata kasvuasi. Sinun takiasi minä tätä työtä teen.

Katsokaas Väinön kuvia kaikki muutkin http://portfoliosiren.blogspot.fi/

Töiden haku

Ohessa Väinön kuva. Kesätöiden hakuvaiheet. 1. Tiedosta missä on töitä tarjolla 2. Tee hakemus 3. Työhaastattelu


8.3.2016

Kesäduuni-kampanjan rakennuspalikat

Nettisivut ovat valmiina. Rakensimme ne uudelle alustalle tammi- helmikuun aikana yhteistyössä Reddo Partnerssin kanssa. Nyt päivitys on kätevämpää, nopeampaa, jouhevampaa.

Tiimi on rekrytoitu. Heikki Pantsar on kesätyöagenttina Rovaniemellä, Inga Savukoski Oulussa ja Tero Kuusela ottaa pääkaupunkiseudun haltuun.

Markkinointi alkanut. Valitsimme painopisteeksi sosiaalisen median. Sen osalta aloitimme yhteistyön Kuulu-nimisen firman Oulusta. Printtimedian puolelta käymme vielä neuvotteluja ja aikataulut ovat osittain avoimena.

Tuote eli myytävä palvelu. Myymme nuoria töihin, kesätyöntekijöitä. Moni nuori on soitellut jo. Olemme luvanneet aukaista työpaikat ja aloittaa haastattelut huhtikuun alussa. Nuorten löytyminen ei ole tänäkään vuonna haaste. Työpaikkojen löytäminen sitäkin haastavampaa.

Asiakkaat. Tänä vuonna laajennamme kesäduuni-kampanjaa Rovaniemeltä Ouluun, Helsinkiin ja Espooseen. Kampanjan käynnistämistä Rovaniemellä helpottaa viime kesän hyvät kokemukset sekä aiemmat kontaktit. Oulussa olemme taas puolestamme lähtöpisteessä. Tiedämme maalin, mutta reitti sinne on hiukan vielä arvoitus.
Kampanjan idea myydä nuori töihin yrityksiin on yksinkertainen, mutta vaatii silti avaamista, kertomista.

Asiakkaat ovat hyvin leveä sektori – yksityiset ja yritykset. Kuka tahansa voi ottaa nuoren kesätöihin kauttamme. Se asettaa omat vaikeutensa viestinnälle. Jos nimittäin viestisi tavoite on tavoittaa kaikki, ei se tavoita ketään. Todennäköisesti tulemme kaventamaan markkinointikohderyhmää kevään aikana.

Brändi. Olemme nuorten työllistämisen asiantuntija, kasvattaja. Opetamme nuorille työelämän pelisääntöjä, emmekä vain lähetä heitä yrityksiin töihin. Nuorten kohtaaminen, haastattelu sekä yrityksille esittely on kampanjan ydin. Jos lähetämme yrityksiin töihin nuoria, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä, voi olla varma, ettei kyseinen yrittäjä käänny puoleemme toistamiseen.

Verkostoituminen. Pyrimme löytämään työpaikat verkostojen kautta. Yritämme löytää Oulusta parhaillaan mielipidevaikuttajia, kontakteja, joilla on kontakteja. Tavoittelemme asunto-osakeyhtiöitä, rakennusalan toimijoita, tahoja, jotka auttaisivat meitä eteenpäin. Varsinkin kampanjan alkuun kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan. Tarvitsemme kellokkaita, kanssakulkijoita, joiden sanaa kuunnellaan. Se, että kehumme itse kampanjan loistavaa ideaa, löytää nuorille töitä, ei ole viestinä läheskään yhtä tehokas, kuin se, että joku muu, mahdollisesti tuttu, kehuu meitä. Yhdessä tekemisen meininki täytyy sytyttää ja niitä kiehisiä vuollaan parhaillaan.

Yrityksen sisäisestä hyvästä tekemisen meiningistä kampanja alkaa – nykyasiakkaista, toimijoista ja siitä, että uskotaan itse omaan tekemiseen. Ulkoinen viestintä rakentuu verkostojen päälle sekä luottamukseen. Nuoret ansaitsevat mahdollisuuden, tarvitsevat töitä ja apua töiden löytämiseen. Kesätöiden merkitys itsetunnolle on huima – samoin työpaikan kenelle tahansa.

Viime kesänä oli ilo nähdä, kuinka nuoret mopopojat kasvoivat pituutta ainakin 15 cm ja miehistyivät oltuaan kesätöissä. Hymy oli leveä, ryhti suora, kun verokortti tultiin hakemaan töiden jälkeen meiltä. Oli vähän maalailtu, oltu raksalla, kerätty risuja, tehty remppahommia. Toivottavasti näitä hymyjä nähdään myös tänä kesänä useita.

Rakennuspalikat ovat paikallaan, olemme valmiita tulevaan kesään. Kohta juostaan kohti maalia, vaikka reittiä ei vielä tiedetäkään.

Inga Heikki Heidi

Kesätyöagentit talven keskellä


22.2.2016

Töiden hakemisen vaikeus ja haikeus

Moni haastateltava sanoo, että on ujo. Sen myös huomaa, puna nousee kaulaa myöten usealla ja ääni voi hiukan väristä. Monesti tilanne laukeaa, kun kehuu, että pärjäät oikein hyvin tällä hetkellä.

Muutama nuori, joka ei saanut ensimmäisen haastattelun jälkeen heti hakemaansa työpaikkaansa, lopetti vastaamasta soittooni, kun olisin tarjonnut toista työpaikkaa. Eräs nuori ahdistui niin, ettei uskaltanut haastatteluun, vaikka työ kiinnosti todella paljon.  Töiden hakeminen on suorastaan pelottavaa, mutta miksi? Vastaus löytyy Maslowin tarvehierarkiasta.

Kun tärkeimmät fyysiset tarpeet ruoka ja uni ovat ihmisellä kunnossa, sekä hänellä on turvallista olla, on jo kolmantena tarpeena läheisyyden, rakkauden tarve. Jokainen meistä haluaa olla hyväksytty, kuulua porukkaan. Työnhakutilanteessa olemme tarjolla, avoimena, käytettävissä. Takki auki, valmiina töihin. Jos työpaikka jää saamatta, tunnemme olevamme ulkopuolisia, hylättyjä, huonoja. Miksi muut saa töitä ja minä en? Käsittelemme työnhakutilanteessa vahvasti samoja tunteita, joita koetaan kiusaamistilanteissa.

Työnantajat ja haastattelijat mielellään palkkaisivat lähes jokaisen hakijan, jos se olisi mahdollista. On harmillista, kun haastattelee erinomaisen hyviä ja toinen toistaan parempia hakijoita ja joutuu haikeana ilmoittamaan, että tällä kertaa et tullut valituksi. Työnhakuun liittyvien epämiellyttävien tunteiden tiedostaminen helpottaa niiden sietämistä. Se, että sinua ei valita, ei tee sinusta huonoa ihmisenä.

Heidi Tampereen rekrymessuilla ministeri Olli Rehnin ja Jyri Häkämiehen kanssa keskustelumassa nuorten kesätöiden merkityksestä.